25.04.2024 г., 21:46 ч.  

Зората ще бъде вестител 

  Поезия
49 1 0

Обвити в мъгла - необятни селения,

лъкатушат в просъници дните

и се вмъкват внезапни прозрения,

щом на Бог вечер видя очите.

 

Всепрониква и отвътре ме жари

една сладост, тъй нежно гореща

разделила на всичките твари

капчици чиста и бяла надежда,

 

че любов щом в сърцата ни има

и сутрин все още ни будят петлите

ще си отидат сън, студ и зима,

а Зората за Теб ще бъде вестител.

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??