7.04.2013 г., 14:18 ч.

Зов от плитчината 

  Поезия » Любовна
541 1 1

 

 

Във тази стара, стара, стара плитчина до рифа,

в която се целувахме и къпахме като деца,

заседна корабът ми натоварен – щом поисках

със съкровища от обещания и думи да те отвлека.

 

Изпуснах дисциплината, моряците ми се напиха…

Зад борда падна старата мечта.

Бях пратил гларуси по теб, но те ми заявиха,

че сутрин се целуваш с изгрева,

със залеза прибираш се за през нощта...

 

Намерил сили в мачтите - най-после примирих се.

Изневерите немирни все някак си ще ти простя.

Напущам плитчината…

На борда ми качиш ли се -

като свои ще отгледам най-рижите деца…

 

 

 

Красимир ЧЕРНЕВ

 

© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??