27.03.2008 г., 11:31 ч.

Зрънце добро 

  Поезия
642 0 8

Ангелите стачкуват.

Крилете им били засечени.

Наложило се да ги перат всеки ден

- толкова мръсотия срещали по пътя си.

Затова сега са придобили жълтеникъв оттенък.

Имат нужда от белина,

за да заличат всичката нечистотия.

Всъщност това едва ли ще изчисти засеченото.

От друго се нуждаят. От малко добро.

По зрънце от всеки.

За да възвърнат снежнобелия цвят

на перата си. А ореолите им да заблестят

с усмивките на хиляди звезди.

Ангелите стачкуват.

Нека всеки помогне с нещо.

© Силвия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??