6.12.2017 г., 0:24 ч.

Звезда 

  Поезия
1125 3 9

Изплетени плитки от дни златокоси

ме галят и кротко разливат лъчи.

Надеждите бели дали ще износя,

гласчето ти нежно щом тук не звучи?

 

Сънувам те нощем – тогава е светло

и топлият полъх с любов ме докосва.

Морето от горест дали ще пометна?

В безсънните нощи скръбта ме жигосва.

 

Нощта ме изпълва... не спира, не спира.

Прераждам се бавно в студена тъма.

Звездичке, без теб всяко стръкче умира...

Росата е хладна и пак съм сама.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??