Звезда на разочарование
В студена утрин, вятър лек
се лутах аз - призрак в бяло
и срещнах я в душевен ек -
момиче сляпо, ах, клето тяло.
В тъмна сянка, хрепет тих,
се обърна тя с поглед черен
и мъката ù аз поех -
на душата ù ще бъда верен.
В топла нощ, звезден небосклон,
се прегърнахме с умиление леко
и надежда блесна в тежкия стон -
падаща звезда в небето.
С топъл взор и сияние леко
да отвори тя очи в мрака -
пожелах си аз чудо от небето
да ме зърне тя в душата
И ето, че озари я чудо,
прогледна тя с усмивка свята
в щастието си, вълнение лудо,
детска радост на земята.
Тогава тя погледна мен -
не споделях болката ù веч,
а в душата ми остана само стен -
напусна ме, избяга тя далеч.
© Богомил Пушев Всички права запазени