27.09.2019 г., 19:17 ч.

Звезда над мен! 

  Поезия » Любовна
386 1 1

Мисълта се издига при някои до небето, при други до около предела им. А загледаните отвъд видимото улавят трепетите на великото съзнание и стават съпричастни с него, като добавят частици от себе си, за да му придадат определеност. И когато малката зарядна частица свети влюбена, великият промисъл затрептява, за да резонира с нея зареждайки останалите частици с това благо - Любовта!!!

А ти създаваш.. и можеш, защото:

 

През хиляди запалени слънца те срещнах,

изправи се пред мене силен, умен и велик,

видях една звезда над мен изгряла за утеха,

която като пътеводна светлина блести!

 

Лицето ти за миг огря небесната постеля,

усетих топъл бриз от всички дълбини

и звезден прах поръси нашата вселена

с любовен еликсир, разкри безкрайни красоти!

 

Живота ми започна да прелива от наслада,

потопена сред извора - на твоите очи,

и всичко имам, и всичко мога и да давам,

защото ме дариха от божествените висоти!

 

Възлюбен, дума с много топлина и нежност!

Мой ВЕЛИК герой, любим, безстрашен воин!

Няма по-безценна дума в цялата безбрежност,

щом в сърцето мое биеш в хаос и в покой!

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изумително! Завладяващ литературен шедьовър, който те пренася в света на приказната любов, като взрив от сбъднати мечти!
Предложения
: ??:??