23.06.2017 г., 14:03 ч.

Звезда в душата 

  Поезия
378 0 4

Звезда в душата.
Не зная как
роди се.
Но изгрева ѝ пръв видях.
Неочаквано в зората ѝ
събудих се
и песента ѝ тиха чух.
И пях –
намериха ме думите сами.
Докоснаха ме
като приятел мил,
и като никога преди
забравих се
и пях.
И гледах как
един от друг
се раждаха
те, цветовете ѝ.
Сякаш не звезда,
а аз изгрях.
В човека имало вселени –
една във друга сляха се.
И се роди звезда
в душата.

© Кирилка Пачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??