30.06.2024 г., 10:33 ч.

Звездата твоя само ме окриля... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
185 7 7

Звездата твоя само ме окриля

дори далеч да е сред небосвода.

Сърцето ми в туптеж открива сила

за вярата в цъфтящата природа.

 

Дори далеч да е сред небосвода

красив е блясъкът ти, чудотворен.

В нощта си ти живота и кивота,

и светъл лъч в съня ми неуморен.

 

Красив е блясъкът ти, чудотворен

и вдъхновението ме закриля.

Духът ми влюбен, славещо отворен,

проглежда с аурата на яркост мила.

 

От всички светове със чар безброен

звездата твоя само ме окриля. 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??