22.02.2011 г., 21:12 ч.

„Звезден” коктейл 

  Поезия » Хумористична
505 0 1

„Звезден” коктейл

 

В хотели луксозни,

с парцалки помпозни

придава фасони „елитът” познат.

Ухилил се мазно,

ласкаещ напразно,

се фръцка суетно. Какъв маскарад!

 

Сноби маскирани

(често дрогирани)

идват да чуват любезни слова.

Жадни за славата,

търсят п(р)оявата,

мерят успехите само с това:

 

За „чичко-паричко”

разбрали сме всичко  ̶

човечето влюбено в свойте блага,

под мишци с играчка

(кючеко-певачка),

развяваща гордо гърди и снага.

 

Държанка на мутра

(експерт камасутра),

плющейки хайвер, че не яла преди,

се хвали на друга

(от тая задруга)

за многото „дружки” из тези среди.

 

Седящ по средата,

обсъжда тълпата,

мастит журналист (текстови травестит),

а в черна одежда

за Господ нарежда

отец шкембелия (и той паразит).

 

Редактор на вестник

(продажен обесник)

в борба за защита на шефския стол,

„приема” съвети

и дава обети

на мъж (олигарх) с присвоен ореол.

 

Менте историци

и чалга тигрици,

творци на заплетени светски интриги,

и водещи смешни,

и доктори грешни,

и пошлост, и фалш, и морета от лиги!

 

        *       *       *

 

Човек да се чуди

на днешните луди?!

Едните се мислят за Че и Ван Гог,

а другите всички

(освен единички)

за Нарцис, принцеса, Величество... Бог!

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотен ти е коктейла,но не става за пиене!хаха Браво!
Предложения
: ??:??