24.03.2007 г., 14:01 ч.

Звезден миг 

  Поезия
614 0 4
Гълъб в душата ми притихнала...
разпери... КРИЛЕ от чиста белота...
Издигна се сред прашна чернота...
и дари ми тази... СВОБОДА сред калта...
... ПОНИКНАЛА.

Безкрайни желания над мен... ЗВЕЗДИ,
но в този миг пожелалавам си една...
да бъдеш... МИГ, наситен... ВЕЧЕН...
пожелах си теб... дарих ти небе...
и нарекох те ... ЗВЕЗДА.

Направи мига последен... ВЕЧЕН
да докоснем... ДНЕС безкрая  с... УСТНИ
да прегърнем залеза във... НАС...
и превърнем го във... ИЗГРЕВ...
... изгрев на последното ПОЗНАНИЕ...

... МИГА

© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??