На Божана,
вдъхновяваща и незабравима
Едно дете със бурна кръв, гореща
със огън във очите - блян
един мечтател, завладял сърца човешки
превърна се за миг във звезден прах.
Палитрата на чувствата ни земни
е тъй шарена и необятна
от само няколко бои невзрачни
изливат се потоци на промяна -
рисуват хиляди пейзажи -
ту топли, ту от студ сковани,
напомнят ни, че сме човеци -
объркани и неразбрани.
Какво поднася ни живота
загатка е неразрешима-
един път обич, вяра негасима
един път болка - остра, непреодолима.
Но носиш ти надежата, защото
не всичко се докосва със ръка
това, което е в сърцето и душата
не може никой да отнеме на света.
А казват - измеренията много
не всичко е понятно за нашите сърца
едно дете в златистобяла премяна си сега -
изгаряща, но никога умираща звезда...
© Мила Костова Всички права запазени