17.12.2008 г., 8:20 ч.

Звезден вятър 

  Поезия » Друга
761 0 1
 

ЗВЕЗДЕН ВЯТЪР

 

 

С ракетни блясъци не можеш

да светиш в мрака лепкав,

приятелю - на себе си захвърлен.

Ненужен зов и знак тревожен

са те за другите, от тебе отделени

с талвега, наивно изчисляван

в светлинни някакви години.

 

Те няма да повярват,

нито да се стреснат -

от кикота на ехото пискливо,

когато като метеор

за миг се втурнеш

от бездната

и в нея пак потънеш.

 

Превърнат в слух -

ти молиш, глупаво, съдбата:

за среща с разума,

забързан към целите -

известни й на нея само.

А звезден вятър,

пронизва като с нож -

вика на мислите ти дръзки.

 

Къде си всъщност

и времето къде е?!

Магнитни звуци те изтръгват

от пръстите на стискащия вакуум...

 

Да бъдеш тук и да си там

с крилете на изтляващия разум

е най-великата измамна радост

и най-достойната пресвята лудост,

за този, който е разбрал,

че няма нощ и ден,

и няма път,

а само леден вятър,

понесъл звезден прах.

 

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми как пишеш!
    Определено!
    На места ритъмът се губи, но е добро!
Предложения
: ??:??