1.11.2024 г., 11:49 ч.

Звезди над морето 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска, Строги форми
90 0 0

Колко ценно е да съзерцаваш

там - в две кехлибарени очи,

светове, може би създадени

още отдавна, още отпреди.

А тогава ти дали ще видиш

небето, моретата, океанът

които съм събрала във очите,

гледащи към едно богатство?

Тебе гледам, ако се чудиш.

И с усмивка на лице прошепвам,

че в очите ти мога да се губя

и че в тях искам да изчезна.

Без тези две слънца не мога.

И сега любовна тайна ще издам -

Ако мойте очи са небосвода,

значи твойте са звездите там.

© Ангела Топалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??