Колко ценно е да съзерцаваш
там - в две кехлибарени очи,
светове, може би създадени
още отдавна, още отпреди.
А тогава ти дали ще видиш
небето, моретата, океанът
които съм събрала във очите,
гледащи към едно богатство?
Тебе гледам, ако се чудиш.
И с усмивка на лице прошепвам,
че в очите ти мога да се губя
и че в тях искам да изчезна.
Без тези две слънца не мога.
И сега любовна тайна ще издам -
Ако мойте очи са небосвода,
значи твойте са звездите там.
© Ангела Топалова All rights reserved.