25.08.2010 г., 21:07 ч.  

Звездица 

  Поезия » Любовна
646 0 0

Звездица

 

Да те обичам вече не желая

Боли ме само като мисля за това

Омръзна ми все напосоки да гадая

Дали пък точно ти си любовта.

 

Заспивам всяка вечер с пълна чаша

Но с изпразнена от съдържание душа

Усещам как насън за тебе плача

Събуждам се и виждам че без смисъл е това

 

Поглеждам към звездите и преглъщам тежко

И сигурен съм че една е твоята звезда

Но коя е тя? Страхувам се да не направя грешка

И пак грешната съдба да избера

 

Прекръствам се затварям силно моите очи

Протягам две ръце в небето чисто

Звездице моя, моля те недей мълча!

Дори без думи промълви ми нещо

 

Да те превърна в идол няма да успея

Такива си създават само слабите сърца

Но ще се опитам да напиша епопея

За да те помнят всички по света

 

© okinaf Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??