9.04.2008 г., 8:38 ч.

Звездна пътека 

  Поезия
766 0 9
Духът ми броди сам в нощта
и търси звездната пътека,
но там, където води тя,
не стига никога човека.

Прекрасна, светла като сън,
като очи на горска фея,
обляна с нежен звезден звън,
ме мами да потъна в нея.

Като вълшебница добра
очи в душата ми отвори,
но бързо свърши пак нощта,
разля я изгревът в простора.

Мираж нарекох я, мечта -
недостижима и далечна...
Аз знам, че няма я в света
и затова ще бъде вечна!

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??