Звездно небе
Звездите, като огън нажежени,
сипят своята красота.
По една безкрайна усмихната пътека,
по която все вървя.
А звездното небе по върховете
отразява техните очи.
Разбулено в нощна дреха,
избрах си две мечти.
О, как е хубаво, че виждам
този блясък на моите звезди!
А това небе, величествено дивно,
изпълва ме с мечти.
Изтръпвам и се сливам цяла,
заприличвам на сияние едно.
В това вечерно огромно огледало
виждам успокоение само.
© Мария Всички права запазени