7.08.2015 г., 23:32 ч.  

Звездопад вали 

  Поезия » Друга
402 0 2

Пристанища, клетки, лъжи, суета
и тръпнеща тревога, неприета.
А някъде отвъд е копиран светът,
който вечно в мечтите ще свети.

Разливат се невидими пространства
и пречупват във вакуум времето.
Всяка скрита тъга е прозрачна.
Тежи на предопределеното бремето.

Разпада се и смисълът на атоми
разпръснати от взривовете вечни.
Предречени са тленните пулсации -
потъват в безкрая на тъмните бездни.

Очите слепи са бродещи скитници -
попиват всички пръснати вълни
на измерения объркани. Орисан и
блуждаещ в забрава звездопад вали.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Пристанища, клетки, лъжи, суета
    и тръпнеща тревога, неприета.
    А някъде отвъд е копиран светът,
    който вечно в мечтите ще свети."
    Хубава творба!Поздравления!
  • Трудно за разбиране, предполагам много лично.
    След звездопада идва утре, нали?...
Предложения
: ??:??