22.03.2018 г., 11:41 ч.

Звукот на моето име 

  Поезия » Любовна
1060 2 4

Ги праќаш змиите да ме изедат

додека се вртам по едно неродно дрво.

Ги тераш ветрот и дождот

заедно да ми го превртат чадорот

и животот наопаку.

Ме бришеш од секаде,

а јас се појавувам на сите страни,

за да ти покажам дека нема спас

од звукот на моето име.

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??