Mar 22, 2018, 11:41 AM

Звукот на моето име 

  Poetry » Love
1062 2 4

Ги праќаш змиите да ме изедат

додека се вртам по едно неродно дрво.

Ги тераш ветрот и дождот

заедно да ми го превртат чадорот

и животот наопаку.

Ме бришеш од секаде,

а јас се појавувам на сите страни,

за да ти покажам дека нема спас

од звукот на моето име.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??