Dec 19, 2021, 2:21 PM

С аромат на лавандула 

Applied arts » Textile
215 1 13

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Еее... Благодаря Какичко. Точно пишех отговор на Гери, но ми звънна умнофонцията и теи ме изпревари. Че така като спомена Айнщайни и Страдивари мога да спомена и Ланггерфлед и Пако Рабан.
  Че драга ми Гери поне това което виждам не е просто плетиво, а бутиков текстилен дизай. Има известна разлика.
  Пък за това дали дрехите трябва да ти "говорят" или не има една много проста майсторска максима. Без значение с какво и върху какво майсториш. Дърво, сукмо, метал, стъкло или платно... Ако материалът, изделието и инструментът не ти шептят или не ги чувстваш със сърцето и душата сииии.... Ами забрави, че ще постигнеш нещо повече от посредственост.
  Колкото това че IQ ти е на таква висота, че на всичко можеш да се научиш си е жива гранде заблуда.
  Гери има няколко нива на възможност във всяко едно призвание.
  Първото е просто да можеш нещо малко по-добре от другите.
  Второто е това малко по-добре да го постигнеш с много труд.
  Третото е да имаш Талант. Четвърто е да имаш Дарба.
 • Няма, няма. Просто блокирам като ми се развали настроението.
  Със сигурност е изкуство твоето.🙂 Освен това обичам комуникацията с хора като теб.Почти ми се завърна музата.
  Хрумне ли ми нещо оригинално, ще ти пиша на лично като благодарност за помощта.
 • Аааа, да и Гери... Не разгонвай мъжете от профила ми. Преди време един даже беше написал, че гледа, но избягва да коментира, че мъж при дамски дрехи. Ама нали мъжете имат жени, приятелки, дъщери. Може да искат да им купят нещо. Пък и публикувам тук, което означава, че имам претенцията, че създавам не просто дрехи, а някакво изкуство в текстила, така че... Полови ограничения мисля, че не би трябвало да има за посетители и коментиращи тук. А и мъжете занимаващи се с дамска мода никак не са за пренебрегване.
 • Rygit... Eто това се нарича разкриване на тайна. Няма да е лошо повечко хора така да се опитат така да подходят към Познанието.
  Гери, завършила съм Приложни изкуства спец. "Текстил". По времето и в училището, в което съм учила тази специалност ни подготвяха за художници в тази област. Тоест да измислим проект за щампа, килим, пано и т.н., а дали ние ще го изпълним... Освен по отношение на щампата, за която имаме база, не бих казала, че научихме много, като занаят. Но съм благодарна, за всичко на което са ме научили. Тогава поне в България не съществуваха и текстилни бои, с които да рисуваш. Дори и не съм знаела за съществуването им. Когато почна да има тук, си купих и започнах да рисувам. Промених и концепцията на плетивата си. С плетиво се занимавах и преди това. На всичко съм се учила сама. Дори да плета на машина. Не бих казала, че съм имала съсипани дрехи. По-успешни и по-неуспешни - да. Може би е най-лесно в началото да рисуваш на дънки. Опитай.
 • Ригит, Ригит. Дрешките, за моя радост, не ми говорят и се моля и занапред да не го сторят.
  Може би, по-нататък ще си поръчам.
  Наскоро чух, че черта на българите била да не признават авторитети.😁 Да съм здрава само... нищо недостижимо няма.
  Неприятно ми стана от коментарите ти. То Айнщайн, то Страдивари. Ами айкюто ми е достатъчно, за да стигна първия ако поискам... където е китарата, там и цигулката. Не повече от 6 месеца с цигулка ми трябват. Може би и да са три. Какво търси мъж при плетивата?
 • Гери Гери! Айнщайн е казал "Познанието е опитност - всичко останало е текуща информация" Ето! Ще ти предложа един специфичен подход към Познанието, който можеш да ползваш. Поръчваш си на Ирен да ти изработи три различни вида дрешки. Примерно такава на която има рисунък само върху плетивото. Една която има рисунък само върху текстилната гарнитура и една при която има комбинирана техника обхващата и плетивото и парчето.Тя ти ги изпраща. Обличаш дрешките. И ги носиш известно време. Най-добре е да е сред хора които отбират от такъв тип текстилна естетика. Та след време ако ги заобичаш истински и безкористно Дрешките сами ще ти прошепнат тайнството на Майстора.
  Опитай!
 • Това трябваше да е образованието ми по принцип, Ригит.
  Благодаря, Ирен.
  А що е то ограничител? Всъщност имаш ли курс затова или си съсипала определено количество дрехи, докато разучиш всичко? Аз имам вече към 4 броя полугодни за обличане, ходя нарисувана вкъщи с тях.😁
  Така и не пробвах със солта, защото не ми се чакаше
 • Ехааа.... Като чета за професионалните терзания на Гери и се сещам за мъките на съвремените лютиери да достигнат класата на Страдивари! Какичко гледам прочуваш се с шедьоврите си чак в Германия. Браво! Браво!
  Блузлето си го бива!
  Какичко май май
  пак на ушето шепнала ти е...
  някоя мойра или самодива!
 • Благодаря, Гери,Радослава, Блу, Скитнице. Радвам се, че вие приятно да надникване в страничката ми.
  Гери, нямам кой знае какви тайни за разкриване. Ползвам боите за текстил на Marabu. Немски са, така че би трябвало да може да намериш в Германия. Ползвам им почти всичко - боя, спрей, маркер, контур/ограничител - според материята върху която рисувам и това, което фелая да постигна, като ефект. Смесвам техниките понякога. На различните материи могат да се получат различни ефекти, в зависимост от това колко хигроскопична е самата нишка. За това е хубаво да се познават свойствата на текстила. Да е пробвал човек. Другото се получава с повече опит/тренировки, практика. Това за солта за пръв път го чувам.
 • Страхотно е намигването ти, Ирен! И както винаги на ниво- красиво и елегантно! Поздрав, за таланта и уменията!
 • Харесват ми. И блузата, и ароматът на лавандула и избраният от Пантон цвят.
 • Много любим мой аромат!...
 • Трябва ми някой,живущ в Германия,да ми препоръча материали,за да се опитам да съм ти конкуренция в рисуваните дрехи.Благодаря ти за отзивчивостта и от тук.🙂Опитът ми е леко трагичен.С акрила, за който те питах, наистина става зле...Флумастрите се разтичат,с боя пък ако засъхне и коригираш по-късно има разлика в цветовете.С четка правите линии са почти невъзможни.Никъде не намерих туш досега,който да не се разтича.В нета пише да се осоляват блузите. Правиш ли го и готова ли си да разкриеш тайните си при рисуване? Имаш право да откажеш. 😁
Random works
: ??:??