May 13, 2022, 8:55 PM

Това е моята роза 

Applied arts » Textile
355 1 8

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря и на теб, Пепи! "Гостите" в страничката ми винаги са добре дошли.
  • Хубаво!
  • Благодаря! Прекрасен да е и твоят!
  • Благодаря ти. Продължавай да твориш. Имаш уникален стил и вкус. Хубав ден ти желая.
  • Принципно може да се направи ръкав. Имам рокли и с ръкави. Спецификата на преждата е такава, че няма еластичност и ръкава не е "по тялото". Опитът ми в годините показва, че въпреки че има клиентки, които държат задължително да има ръкав ( и това не е невъзможно да го изпълня, ако е като поръчка) много по-лесно намирам клиенти за изделията си когато са без ръкав. Това, че е без ръкав от една страна дава малко повече обхват на размера. От друга страна повече възможности за всесезонност. Голяма част от клиентките ги носят с боди или подходяща блуза/риза при по-хладно време. С къс ръкав или без при по-топло. Загръщат се с подходяш шал понякога. Тоест дава повече широта на въображението им, което очевидно често моите клиентки притежават.
  • Благодаря Ирен. Аз съм преподавала рисуване и дазайн на облеклото в един период от живота си. Почти колежка, но с плетиво не съм се занимавала. Освен това владея номерология или нумерология. Там зад всяка буква стои цифра, но и цвят, и звук. Затова те попитах. Това са доста интересни аспекти.
    Само предложение - не си ли мислила за ръкав на тези рокли?
  • Тони, радвам се, че ти харесва. Колкото до въпроса и символиката - накара ме да потърся и намерих това "Според известния зад граница справочник “Rose Color Meanings”, синята роза означава мистерия или нещо желано, но недостижимо. Тя може да подскаже на човека, за когото е предназначена, нечии силни и изпепеляващи, но несподелени чувства." А по-прозаичното обяснение за дрехата е - розата е синя, тъй като са сини розите върху плата. Но! Тъй като не срещаме често сини рози, макар да е ясно как да си направим, то "моята роза" е синя, защото е различна , уникална и различна, различаваща се от другите рози.
  • Хареса ми, Ирен. Отново и тези прекрасни волани. Само да попитам розата синя ли е и каква е символиката, ако има такава.
Random works
: ??:??