Jan 15, 2022, 12:58 PM

Джон Ленън 

Collages » Cards
375 7 41

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Христо, на мен ми харесва, че не ми изпращат съобщения, навсякъде където съм коментирала. Понякога така се залива от коментари от чужди страници, които не ме вълнуват, че пропукам коментари на мои публикации. Все ще има недоволни. То е ясно.
 • Да, Димо. Даже се сещам, че във Великобритания например Кралицата връчва (май ежегодно) рицарски титли (сър) на известни музиканти. За големи заслуги в сферата на изкуството или нещо подобно се води. И си е така- британската (рок) музика си е един от най-продаваемите продукти в световен план през последните 60-ина години от появяването си. И не мога да отрека, обаче- страшно качествени неща правят британските музиканти (и много стилове тръгват от тях).
  Не знам дали тук е мястото, обаче това с известията ми се вижда малко безсмислено. Защо да не се появяват всички известия за коментари? На който му пречат бибитканията да натисне "MUTE" или да си спре звука на тон-колонките...
  П.П. Между другото- Ленън връща своето рицарско звание на Кралицата и с това предизвиква публичен скандал (почти толкова известен, колкото изказването му за Исус) ...
 • E, сега видях... появи ми се, че има коментар. Дали, защото ти си авторът... Защо така става. Явно не е само при мен, този проблем.
  П.П. Прочетох го. Бибипканията били проблема. Ми... хубаво.
 • Тук може да разбереш кога получаваш известия и кога не. Последното публикувано от Админ. https://otkrovenia.com/bg/art-forum/index.php?topic=4284.msg52697;topicseen#new
 • Интересно, защо напоследък не ми се появява известие, че има коментари. Ако не бях погледнал тук, нямаше и да разбера. Както и да е.
  Христо, тя тая тема с музиката и въобще изкуството има много измерения. Но, най-общо казано е, че Западът държи на своето влияние във всички сфери. И особено в сферата на изкуството. Защото ТО формира и изгражда мисленето на младите хора. Западът НЕ допуска и няма да допусне нищо, което не е в унисон с неговите интереси. Аз не случайно казах, че всичко е политика - дори и изкуството. Западът НЕ го интересува нито колко са ни добри изпълнителите, нито колко са талантливи, просто защото не са техни. Не прокарват техните идеи и интереси. Изкуството вече придобива уродлив и демоничен характер. Ние не отговаряме на тези ''стандарти'' и ''не вървим''. Адски добри са в това, а ние изглеждаме, като примати в техните очи. И има защо.
 • Спасението в тоя случай е тогава слушането на инструментална рок/метъл музика (щях да кажа класическа такава, ма айде да не лицемернича и да се правя на голям естет и притежател на изтънчена музикална душевност :D )...

  Ей затова толкова се кефя на Пинк Флойд, например- бичат няк'ви 20-30 минутни китарни сола и въобще не им пука к'во става около тях... Въпреки, че примера с Флойд в случая не е много удачен, де- смело мога да заявя, че те (и в частност- Роджър Уотърс) са едни от най-талантливите текстописци и имат едни от най-смислените и силни лирики в историята на съвременната музика (дa, знам, че май прозвучах помпозно, ама к'во да се прави- болен фен съм на тема Флойд :D )... Както и текстовете на настоящия ни герой-Ленън.
 • В англоезичната поезия, мислиш едно, пишеш друго, а се разбира трето/важи и за текстовете на песни. В българската поезия, каквото си написал, това си се разбира, но е замаскирано с метафори. Друг е въпросът, че все някой ще каже, това съм го чел някъде.
 • Само да допълня, че със сигурност има по-стари и по-нови български рок/метъл банди, които са страхотни и правеха/правят музика на световно ниво (и съответно- ако ролите бяха разменени и те идваха "от Запад" сега масово целият свят щеше да се кефи на тяхното творчество). Както има и много прехвалени "западни" банди, незаслужено чак толкова популярни, на които песните или текстовете им са пълна скръб (честно- не знам кой-знае колко добре ингилизки и в тоя случай съм напълно доволен, че не разбирам и си спестявам тъпотиите,които пеят :D ).. И аз имах "Унитра" (само, че касетофон, еднокъсетъчен). С един приятел чрез кабел свързвахме моя и неговия касетофон и така що касетки си записах...
 • хахаха... добре, че съм в България.
 • Пускаш шедьовър в българското "Откровения" - отсвирват те отвсякъде. Пускаш шедьовър в американското "Откровения" - ужас! Те не знаят български!
 • Лилито е безсмъртнаааа.
 • Хазари, авари, печенеги, кумани и темподабни отдавна ги няма ама ние(бълг.) сме тук. Рита Павоне също замина, а нашето Лили още е тук. Ленън, жив е с песните, ама ние ги пеем. Ирен колажът ти е много хубав, бива те, дерзай! Поздравления
 • Точно Унитра имах навремето. И още я пазя, само дето не работи. Ма не съм слушал в мазето, а в хола и до дупка... хахаха.
  Сенд, в Америка машината за печалба работи на пълни обороти. Пари да искаш. В България, като направиш хит и го врътнат по радиото, отде ще ти дойде печалбата. И албум да направиш, колко души ще си го купят. Особено сега, когато от нета се тегли свободно. Не става.
 • Да, Щурците и всички останали са след Бийтълс. Но и преди тях да бяха, пак щяха да си останат световно неизвестни. Причината вече я споменах. За новаторството съм съгласен. Но те поначало са с друго мислене, което се отразява и в творчеството. И с друг подход към създаването на творчество. Много от тях са наясно с материята. Знаят от къде ''иде'' и работят в тази насока, чрез приемане на наркотици... окултни практики, ритуали и в този дух. Така канализират ''вдъхновението'' с инферналните същности. Те имат ''грижата'' за останалото. Така се прави. Ние тук сме доста встрани от тези неща. Вероятно и благодарение на грубия ни и примитивен материализъм.
 • Правиш хит в Америка и ставаш милионер. Правиш хит в България и след двадесет години те потупват по рамото.
  Ама, много е готино, да слушаш забранена музика, от сръбска радиостанция, с една дъъъълга жица за антена. И да записваш с ролков магнитофон "Унитра", а после да слушаш записите в мазето с приятели, признайте си!
 • Фразата на Ленън, свързана с Исус си има и продължение: "..., ако бях казал, че телевизията е по-известна от Христос никой нямаше да го направи на проблем" (или нещо подобно звучеше) . Относно Щурците- и аз ги харесвам, обаче "тънката" разлика между Бийтълс и Щурците е, че едните се появяват преди другите и вследствие на това едните са силно повлияни (да не казвам копират) другите (познайте кои ?). Съгласен разбира се, че американските и британски групи имат много мощна подкрепа/лоби зад гърба си. Това донякъде се дължи на факта, че просто те са новатори и са измислили много от стиловете, на които се кефим вече толкова години.
  П.П. Съгласен за Кис. Лично за мен- абсолютни позьори.
 • Теб едва ли са те гонили милиционери, предвид възрастта ти. Мен са ме гонили, заради нашивка на гърба ми на метъл група през 1987 г. Ами... такива бяха времената. Сега пък е друго - не можеш да говориш с ''езика на омразата'' за ЛГБТ и разни малцинства. Къде е разликата, а?
 • "Ако "Откровения" беше американски сайт, всички щяха да са величия. " Хм, хм, хм... ти съмняваш ли се в това? "Откровения" е супер кръжок по интереси. Там на заглавната страница пише "Сайт за лично творчество", а не "Сайт за съвременно българско изкуство" И когато някой, който публикува в някой раздел неща над средното ниво е хубаво да се радваме, че споделя творчеството си с нас. Така си мисля. А недоволни винаги ще има.
 • Целият Запад е ''Икона'' - не само Бийтълс. А кой ''внесе'' комунизма на изток. Не е Русия, а либералния запад. С цел унищожението на православието и монархическата власт. Айде, не ми лази по нервите с заучени фрази, че руснаците са виновни. Ленин го финансираха от Америка. И цялата революция финансираха Ротшилдовците. Не вярвам да не си наясно. Маркс и Енгелс са немски евреи. Дарвин е същия. Фройд - също. Ницше - също... да продължавам ли още.
 • И едва ли някога ще бъдем известни... просто малка държава, даденост.
  Но пък Ленън наистина е икона за цяло поколение, а Битълс (или Бийтълс, както искате) промениха цялата поп-музика по начин, който беше най-адекватен в лудите 60-те (и малко 70-те) на миналия век...
  Винаги ги слушам с огромно удоволствие...
  Апропо: Партийните секретари (отрепките на селяндурството и азиатско-комунистическата сган, която ни владя 45 години) дебнеха кой слуша Бийтълс (и другите групи от Запада).
 • Сенд се прави, че не разбира какво говоря.
  Не е достатъчно да си талантлив. Трябва да имаш и дебел гръб да те промотират - в световен мащаб. На англичаните и американците им се получава, защото имат мощни лейбъли зад гърба си, реклама и т.н. Абе, знаеш как става, ама се правиш.
 • Сенд, къде между редовете прочете - "сами сме си виновни" ? Просто питам.
 • И сега излиза, значи, че българите сами сме си виновни, че сме световно неизвестни, защото сме българи. Ако "Откровения" беше американски сайт, всички щяха да са величия.
 • Всичко е политика, Ирен. Бийтълс са политика... и всичко останало. Коментарите ми не са критика върху колажа ти. Добър е! Ако се поразровиш назад, аз имам колажи с Джин Симънс от КИС. Но този персонаж и другите от КИС не мога да ги трая. Нито хедонизма в творчеството и поведението им. Въпросния Симънс се хвали, че е приспал с над 4500 жени през живота си. Е и...!!!
 • Харесва ми!
 • Аааа, Квазар, няма нищо лошо, че си се разприказвал. Аз съм добър слушател. Обичам да изслушвам хората и да се опитвам да разбера тяхната гледна точка. Понякога, за да до по- известен или оценен от друг, е достатъчно да попаднеш в правилното време, на правилното място. Харесвам Щурците. И споделям написаното от теб, че ако Ленън, беше българин, сърбин, руснак... Вероятно светът нямаше да чуе за него.
  Петър, благодаря ти. Направила съм доста колажи за известни личности. Все личности, които по някакъв начин са ми повлияли на мен през годините. Това не означава, че те са най-заслужилите. Това означава, че на мен са ми били интересни. Не идоли - интересни.
 • Прекрасно... идолът на поколения
 • Та прощавай, че се разприказвах... обаче Битълсите не виждам аз с какво са, по-талантливи от нашите Щурци например. Само дето Щурците на запад от Сърбия никой не ги знае. Ами нали не са от Кралството...
  Мисълта ми е, че Ленън, ако беше българин, сърбин, руснак... но има късмет, че не е.
 • Гениален, талантлив, креативен, образован, интелигентен... и т.н не винаги е нещо положително. Примери много - Дарвин, Маркс, Фройд, Ницше, Хокинг, Илон Мъск, Гейтс... и още и още. А колко гении си сложиха край на живота, или с гениалността си нанесоха непоправими вреди.
 • Този тип не ми е любимец, нито групата, но колажа е сполучлив. И... абе, какъв ''гении''... че Бръмбарите били, ''по-известни от Христос''... дръзко изказване от устата на въпросния Ленън. Но рекламата си върши работата. Наистина ги направиха кумири за поколенията. Щом е в интерес на ''Някого''... и служи за образец на мислене и светоусещане за мнозина.
 • Хубаво направи. Аз се радвам, когато имам обратна връзка. Винаги се заммислям върху изказаното мнение.
 • Няма лошо, щом тъй ти е дошло. Изказах мнение.
 • DPP (SMooth), благодаря. Сенд - може би имаш право, но на мен тъй ми е дошло на акъл.
 • Рисунъка и цветовия контраст са много приятни. Интересно се е получило.
 • Благодаря за вниманието. Христо, не знаех. Радвам се, че сподели. И... Често няма нищо случайно.
 • Харесах преливката неон-чб и визията, като цяло. Много свеж колаж! Само на надписът, точно върху лицето, не му е мястото там.
 • Радвам се, че си направила колаж за Ленън.
  За мен е един от малкото гениални хора на съвремието.
 • Готино е. Браво! Между другото- точно преди малко разбрах (прочетох), че днес, 16-и януари, се чества Международният ден на Бийтълс ...
 • Страхотно! Един от най-великите! Браво!
 • Велик, незабравим и незабравен!
 • Красив!
Random works
: ??:??