Jan 25, 2021, 4:09 PM

Фрида Кало 

Collages » Cards
188 4 21

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Йеее, ще чакам с интерес какво ще се получи. Предчувствам наслада 🙂
 • Хаха, не прекалявай чак със скандалното, за да не ни изхвърлят и двамата накрая. Ще чакам с интерес да видя какво си намислила.
 • Е, тук там се среща и общуване. Но то няма кка да бъде под всяка публикация. Ще помисля какво да предложа, заради "Ще стане наистина скандално", защото "напълно шантав колаж, без каквато и да е яснота какво точно иска да каже на зрителя" - не е задължително да е скандално. И аз почти имам такова готово. Но определено не ескандално. Ще помисля, Ив. Това е предизвикателство. А аз съвсем не съм от "скандалните"
 • Оо, щом ти харесва, само кажи и ще го направим. Ще стане наистина скандално. Сюрреалистично така да се каже. Поне ще се позабавляваме ако не друго. Защото иначе е много скучно тук. Хората не си говорят и не взаимодействат помежду си, а само се мъчат - всеки със своето си и после другите пишат нещо като коментар, но реално общуването като един диалог на изкуството отсъства.
 • Последната ти идея ми харесва.
  А иначе, човек ако има желание се учи. Никой не се е родил със знания нито в колажирането, нито фотографията, нито музика и т.н.
 • Бих се включил на драго сърце, Ирен, но за жалост съм напълно неграмотен по отношение на работата с изображения. Нямам дори най-малката представа как се вземат и подреждат отделните фрагменти, и как после цялото нещо се обработва, за да стане колаж. Затова е по-добре, само да си говорим с теб за темата на даден колаж, когато и двамата имаме отношение и позиция към нея, но само ти да правиш колажа, понеже знаеш как се прави, а аз не. Иначе можем да си измисляме друг вид забавления за разнообразяване на колажното изкуство. Например ти можеш да направиш някакъв, напълно шантав колаж, без каквато и да е яснота какво точно иска да каже на зрителя, а аз да напиша към него още по-откачен кратък текст, който съвсем да дообърка горкия наблюдател и той да се възмути и от двама ни.
 • Благодаря на всички. Особенно на Ив, за отделеното време да сподели своето виждане. Бих се радвала, ако той се включи в оределите редици на колажистите и виждаме и неговите идеи тук. Аз по-надолу вече споделих, че първоначалната идея беше колажът да е за Фрида и Диего, но мен не ме удовлетвори резултата и не го публикувах. Това не означава, че не може да се напарви такъв и той да е интересен. Почти няма творец за който един колаж да не е "тесен". Трудно се обхващат Великаните в една картинка.
 • Гледах филма и колажът ми стана още по-разбираем.
 • Интересен колаж. Хареса ми.
 • Прекрасно и много точно направен колаж, представящ един гениален художник, точно както трябва, Ирен! Да, тук си успяла наистина и за ценителите това е пределно ясно. Както и в този за Мондриан. Слушай само вътрешния си глас на изявен творец, както досега, и ще се радваме на такива прекрасни творби. Браво и БИС!
 • Не можеш да я изобразиш тази жена, Ирен. Никой не може, прекалено индивидуална е. Аз съм се опитвал да я проумея като човешко същество, доколкото съм намирал информация за нея, но също не съм успял да разбера скритата в крехкото и тяло душа. Знам само, че я почувствах някак близка, когато се запознах с творбите и живота и. А за колажа. Ако трябва да се прави такъв, той трябва да включва нея и всичките и любовници. Това е единия полюс. Също и Диего с всичките негови любовници, като втори полюс. Някъде между това се появяват творбите и на двамата, и непрекъсната болка малко щастие и много болка. Една обреченост на самия живот, люшкаща се между утопия, копнеж и брутална реалност. Ако искаш пробвай нещо. Добави освен Диего и негови картини в сегашния колаж, но лицето му не трябва да е снимка, а рисунка. Половина на Фрида, от страната на Диего трябва да е почти като на снимка, а другата половина, като дисекция. Неговите неща да са както сега, зад нея. Така колажът ще стане.
 • Много ми хареса! Поздрави!
 • И аз благодаря за посещенията и поощрението.
 • Хубаво е!
 • И на мен много ми хареса! Благодаря и за информацията, винаги е интересно с тези колажи.
 • Този колаж се е получил възхитително добре
 • Чувствена и вихрена творба...наситена с енергията на латино танц!
 • Благадаря, Стойчо. Първата ми идея беше колажът да е за Фрида Кало и Диего Ривера. Събрах много инфо и изображения, но в крайна сметка не харесах резултата и реших да направя само за Фрида Кало.
 • Да,наистина впечатляващо!
  Преди години гледах биографичния филм "Фрида".
  Фрида Кало е имала съдбата да живее и твори по времето на бурни събития.
  Влиянието на Диего Ривера е по-скоро сантиментално.Но има и идейно естетически знак за нея. Пътуването до Ню Йорк и запознанствата с други течения в модернизма имат обратен ефект върху нея и тя остава самобитен художник въпреки наивизма като начин да се изрази върху платното.
 • Благодаря, Акеми. Радвам се да го чуя и се надявам да е така. Опитвам се тези колажи посветени на известни хора да бъдат различни, но честно казано се боя, че може би не успявам съвсем. Аз сам най-доволно сякаш от тези за Пикасо, Дали и Гауди. Дано този се нарежда до тях.
 • Направо си сътворила съкровище този път.
Random works
: ??:??