Jul 28, 2020, 5:24 PM

Това остана 

Collages
351 4 15

© Blue All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • И цветово, останалото!
  Поздрав!
 • Не е само това, Блу, а и България е много по-голяма от тази карта - навсякъде където тупти българско сърце! Колажът - изпълнението, замисълът, харесаха ми! Тази срутена къща е по-скоро символ на "трите цвята", но не и знакът на българското.
 • Въздържам се да коментирам такова състояние.
  Но като хрумване показва настроението на обществото и запустяващите български села.
 • Много добро попадение. Аз си го представих не като колаж, а като диаграма, под която в легендата долу пише какво означават различните цветове. Нещо като България при Крум, Борис, Симеон Велики, и Герб. Последните работят за България като за последно. Учудвам се, че толкова добри (и наивни) души са гласували за последните. Защо?
 • И аз стоя на далече... и не защото нямам мнение...
 • Винаги стоя настрани от всичко, което е заредено или има и най-малкия политически оттенък, но този колаж ми хареса.
  Хареса ми заради погледа, преценката и най-вече оригиналната, въздействаща и заковаващо представената идея. За конкурса си е, но не винаги на човек му е до това.
 • Блю, оригинален и въздействащ колаж.
  Моето лично мнение е, че тази срутена къщичка символизира оглозгания народ, което започна много преди управлението на ГЕ РБ. Кой ли не се изпробва (преди него), някои повече от веднаж, а сега пак точат лиги за власт и тлъсти заплати. И не само те. Защо ли не изчакат изборите?!! Редно ли е да се правят митинги по време на чума?! Кой, кои дават тон за митинганстване, вместо да запретнат ръкави и да допринасят и те за народа. Грешки има и в сегашното павителсто, но който много е грешил - си е отишъл. Никой не е длъжен да ми отговаря. Това е личното ми мнение.
  А за колажа - обич!
  Литатру
 • Приятели, всички можете да изтеглите от замундата 13-те серии на Записки по българските въстания. Изгледайте ги. Изгледайте ги с днешни очи. Няколко пъти. Евала на сценаристите, които още по времето на соца са успяли да пресъздадат не само историческото събитие, но и манталитета на българина. Когато тръгват на Старозагорското въстание от 20 000 записани излизат 24, после, докато вървят до явката, нагазват в едно лозе и почват да го зобят, така и така ще мре, барем грозденце да си зобнат, а по време на Априлското въстание - изгледайте ги, наистина
 • Не, разбира се. А е реторичен и доста по-общ. И това, че всички, които волно (някои от врещящите по мегданите, както и откровени бандюги) или неволно (които искат реална промяна, която трябва да се случи, но няма да се случи - просто жизнен опит) искат да натикат във властта тези, които са наследници на червената върхушка и които искат да са там пак за да лапат. Но стига, че оспамих колажа. Аз също нямам симпатии към никоя и никаква партия, но има такива, които не понасям органично.
 • Bezzhichen (Безжичен), въпросът ти към мен ли е? Нямам политически пристрастия, изпитвам омерзение към всички съществуващи партии, и най- вероятно това ми отношение ще се прехвърли и към всяка новопоявила се. Честно казано, винаги съм се чудила на егото на всеки апелиращ да изберат точно него, защото той е най. Пък и т.н. демокрация още с появата си е била прах в очите на демоса. Борбата е била между две богаташки фракции, като едната /водената от Перикъл/ се е заигравала с тълпата, а другата открито е поддържала богатата земевладелска класа.
 • А късните комуняги от 2005 - 2009 много ли ви харесват. Толкова са нагли, че един от виденовците и сега врещи по разни места.
 • Де да не я погребваме предварително, БВП се е удвоил за 10 години.
 • Мислителю, какъвто и цвят да е следващата партия, резултатът ще е траурна лента за лъвчето от картата. Що ли не се сетих по- рано, че да да я сложа на колажа. Ирен, моят колаж е втората серия на твоя. Благодарение на октопода, от държавата не остана нищо.
 • Eeee, Блу... Да се използва картата била идея на Ирен... Различен е колажът. Трябваше да го пуснеш в предизвикателството
 • Сега очакваме нова партия с черен цвят, да удари окончателната черта...
  Поздравявам те.
Random works
: ??:??