Dec 16, 2016, 7:46 AM  

Decoupling the concept of love from romanticism 

  Essays » Love, Phylosophy
1888 0 3
6 мин за четене

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Според моите наблюдения и мисли, самозалъгването в този смисъл има два основни аспекта. Първият е изграждането на идеализиран образ на човека, в когото се влюбваш. Разбира се, това е повече несъзнателен процес, отколкото съзнателен, което го прави толкова по-труден да се погледне по-обективно. Най-сериозният проблем в това отношение е комуникацията - не се обръщате реално един към друг, а към образите, които сте създали за другия. Вторият аспект на самозалъгването е идеята, че любовта сама по себе си е някаква сила от космически пропорции, която трансформира живота в нещо по-висше. Проблема ми с тази идея е, че заслепява хората към реалността около тях, от красивото и грозното, и те се концентрират прекалено много върху изживяването на самата любов.
    Не знам колко разбираемо отговорих, съжалявам, ако не е достатъчен отговор.
  • Тезите свързани с любовта винаги са трудни за анализиране.Под самозалъгване имаш в предвид честата неправилна самооценка,която е възможно хората да си налагат ли ? Любовта е любов само когато е устояла на дадени ситуации,включващи понякога компромиси и конструктивни откровения.Чисто физическото привличане е процес,който може да даде началото на една любов между двама души,само ако много други морални,интелектуални,емоционални и системно искрени отношения се запазят достатъчно дълго време,по между им.
  • Има не малко романтици в този сайт, много ми се иска някой от вас да си даде мнението за това мое умотворение. Какво чувствате като четете този текст или чувствате ли го въобще?
    Предварително благодаря за всякакви коментари, критики, идеи и най-вече за евентуалното опровергаване на тезата ми!
Random works
: ??:??