Jan 6, 2022, 7:30 PM  

Галактиката М31 в Андромеда. 

Photography » Nature, Others
129 2 8

© Валери Станимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Къде е сега "глобалното затопляне и замърсяване", "Зелените сделки" и прочее простотии. Като гледам снимката разбирам колко сме нищожни, и че планетата ни е само един пиксел на фона на нашата галактика, а на фона на вселената не ми се мисли толкова.
 • Благодаря! Гледах, гледах... а какво видях си остава мое удоволствие
 • Хари, заглавието щеше да стане прекалено дълго. М110 се намира вдясно и леко надолу от ядрото на М31, а М32 се вижда като леко разфокусирана звезда вляво от ядрото на голямата галактика. Действително нашата галактика и М31 се движат една към друга. Те са двете най големи галактики от Местната група галактики. Безжичен, според мен преподаването помага за усвояването на една материя по добре. Там нямаш право на грешки и се стягаш до краен предел. Особено когато трябва да обясняваш на деца по сложни неща с възможно по прости примери......и на мен Артър Кларк ми е любим. Одисеята, Среща с Рама, Краят на детството и т.н. да не ги изреждам всичките. Класик.
 • И с допълнителните пояснения и още коментари, тази снимка ми стана още по-интересна.
 • Невероятно!!!👏
 • Аз бих добавил в заглавието "... и два от нейните спътници, джуджетата М32 и М110".
  Много хубав детайл си постигнал с приложената техника. Поздравления и от мен!

  Безжичен, ако ще излизаме от фотографската тема, мисля, че е интересно да се спомене, че според статия в ApJ, нашата галактика и Андромеда вече са в процес на сливане.
 • Много ми е любопитно. Фотографските данни са много важни. Но и обясненията - също. Е, то мярката за разстояние не винаги се ползва коректно, но ти обясняваш перфектно. Имам подозрение, че преподаваш също . Но най-важна е снимката - прекрасна, пък и ми напомни "Мъглявината Андромеда" .
  Малко отклонение (видя ли колко асоциации предизвика с твоите прекрасни астрономически снимки). Е, то сега Ефремов не е на почит. Не съм русофил, това за протокола, хм... . И любимият ми автор е радиоматематикът Артър Кларк!
 • Супер!
Random works
: ??:??