Aug 20, 2020, 10:14 PM

Колажен квартет 

Photography » Experiment
345 3 21

© Ригит All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Да следваме словото в Библията!🙏
 • Ир, аз не казвам, че ще е по-добре или не с друг фон, а само че ще ми бъде интересно да се експериментира. Експериментите не винаги са сполучливи, но пък от тях може и да се поучи човек. Мен така са ме учили в училище още. По една тема поне 3 проекта.
 • Обяснението на Ригит ми показа, че не съм се вгледал много внимателно във фона. Интересни технически прийоми са ползвани. Все пак би било интересно и с друг фон, както отбелязва Ирен. Но ето всеки си има своите предпочитания... Затова авторът знае най-добре.
 • Дали няма да отвлече вниманието? Така, както са, усещането е все едно са на ръба или на покрива на Земята и нищо друго не съществува за тях. Подчертава спонтанността. Мен точно фонът ми въздейства. Перфектен необят. Защото в такива моменти всичко околовръст е дребно и незначително и фонът го потвърждава.
  Но аз гледам с други очи
 • Аз бих се радвала, да видя експеримент с друг фон.
 • Добри предложения Безжичен! Аз ще ти кажа какво съм направил пък после ти си прецени дали фона е креативен както се изрази или не.
  Ползвал съм техника която наричнам реципрочно реверсивен паралакс. Знаеш ефекта при паралакса. Предметите в далечина са с по слабо очертани контури. По дребни са а детайлите са по размазани. И колкото е по далеч толкова неяснотата се увеличава.
  На преден план са човешките фигури и тъй като те са на фокус фона зад тях изглежда изключтелно дълбок. С много размазани детайли. За да подчертая близоста снимките са оградени в рамки.Което ги кара да излглеждат почти еркерно издадени напред към погледа на наблюдаващия колажа.
  Реципрочната реверсията е във фона зад кадъра с хората. Сиреч направих няколко пози над главите на влюбените със силно изтеглен зум. Така светлосенките и слънчевите отблясъци е видно че са снимани от близо.
  След което близкия ракурс на експозицията го поставих зад снимките като фон. Или се получи ефкета - Целувка в близката далечина.
 • С Безжичен
 • rygit (Ригит) : Добро обяснение...
  iren5 (Ирен): Да.
  1. Римска стена със сиви каменни блокове, пресечена от червена тухлена ивица (Римските терми във Варна);
  2. Силно боке на яркозелена растителност (Морската градина във Варна)
  3. Слабо дефокусирана снимка на червените скали на Болата или западно от Калиакра, под село Българево;
  Отделен колаж (само за фон), състоящ се от многократно повтарящи се живи черноморски риби. силно дефокусирани, но с добър контраст;
  4. Просто червен (тухлено-червено) тухлен зид за фона...
  ...и още много, по избор на автора...
 • Чакайте да ви разказжа как се стигна до колажа!
  По принцип ходя на едно място да си пиша.И от време на време като си почивам цъквам по някой кадърче ей така за разнообрие
  След едночасово писане съм се качил на една тераса и от там като снайперист дьобя за нещо по-интересно като кадро.
  Тези двамцата ги виждам. Но те си говорят кротинко и нищо интересно не случва. Добре, но по едно време съзирам точно до тях един гълъб се съсва да ухажва красива гълъбица. А една сива врана го раздава хейтър гони ги и само им разваля свалката.Започвам от високо да дебна птичата интрига.Тогава и съзирам през обектива, че мъжът прилича и на Уйлямс и на Тарантино.Става ми интересно.Но в този момент гълъбите се завъртат пред въросните хора, които се заглеждат в играта им.Слизам от терасата и заставам от към облегалките с идеята да дебна птичата свалка. Пък то какво стана? Явно заразени от напористия устрем на гълъба и кокетниченето на гълабицата влюбената двойка се отдаде на ласки!
 • Хари, вероятно не съвсем вярно съм разчела коментара ти. А ти моят също. Не е важно дали е фотограф. Важен е фен-клуба.
  Безжичен, на мен ми е интересно какъв фон би избрал ти. Нали става въпрос за фона под снимките?
 • Интересно решение - а това е важно, наясно съм, че ще го оценят тези, по-вътре във фотографията. Но качеството, особено на фона, който в такива снимки е особено важен, изобщо не ме удовлетворява. Един креативен фон би направил тази панорама на чувствата, изразена съвсем нелошо фотографски, много по-интересна. Разбира се, това е субективно и може да не съм прав.И трябва изостряне!
 • Хора, говорим само. Не е повод за кавги. Нали все някой от нас търси пустата истина
 • Искате коментари?
  Ми, не ми въздейства по никакъв начин тази поредица от мигове...
  Е, според мен, ако бях премълча, щеше да е по-добре, но нали коментари трябват...
  С оценката си се надявам да не засегна автора. Но пък няма начин и да излъжа и да заръкопляскам фалшиво.
 • Защо сме длъжни да пишем коментари? Видяла съм го, оценила съм го с 5* - публикувате, за да споделяте, или ревете за внимание?

  пп
  И на мен ми заприлича на Р Уилямс
 • Ще кажа нещо не много приятно, ама....
  Не може от 82 отворили поне на още един (примерно) да не му е въздействал.
  Но това се случва с всички произведения и много великолепия потъват без грам отклик. Или само с един грам. Минава за нормално вече навсякъде, а авторът....Той си знае силата. Но жалко.
  Ако правилно съм схванала идеята на коментарите.
  Наблюдения споделям само.
 • Ирен, мила, ти пък си последната, която очаквах, да се почувстваш "осветена" от безспорно предизвикателният ми коментар. "Осветените" няма да се обадят, споко.
  Ценя и уважавам, споделеното от теб нашето коментарно поле и напоследък определено ми липсваш...
 • Хари, а може би не всички пишещи имат агитка, която да ги следва навсякъде.
 • Е тук сега, аз предполагах, че колегите вещи в писмената изказност, ще посетят с голяма охота и ще забележат по достойнство, показаният добре фотографски разказ. Ама май пак стана ясно, че няма да се случи... Ми човекът фотограф няма лоби в литературните среди, що да го гледат, а и най-вече коментират, господин Никой
 • Благодаря за топлите думи момичета! Нали няма да възразите да ви пожелая в настъпващите почивни дни една подобна квартетно огнена химия да ви връхлети! Пък вие после ще ни пратите селфита!
  Ако съм честен мъжът пръв ми привлече вниманието. Защото в лице някак си ми заприлича на странна компилация между Робин Уилямс ( мир на праха му ) и Куентин Тарантино.
  Бях на около 15 метра от тях. Не чувах какво си говорят но от всякъде си им личеше, че не обсъжда политическата обстановка в Беларус. И видно от кадрите предположението ми се потвърди.
 • Това е фотография, която разказва. Много ми хареса! Поздравления!
 • Страшно много ми хареса! И, въпреки че не използвам системата за точкуване тук, не за друго, а защото забравям, на този колажи/експеримент ми се прииска да изсипя цяло съзвездие. Имам си една теория, че хората, гледани в гръб казват много. А за тази химия тук нямам думи, браво!💕💕💕
Random works
: ??:??