Jun 27, 2020, 10:37 PM

Обедна почивка 

Photography » Objects
75 1 5

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Разбирам Валя, но ти знаеш, че не зависимо от използваното устройство за осветяване на сцената, сенките винаги са "обект". Да, мнозина ще се учудят на това което пиша... Но(!), всеки който е снимал със светкавица е разбрал, че сенките, които произвежда "светкавицата" не са винаги много "приятни", даже направо развалят въздействието за възприемане на кадъра. Ерго, резултатът от употребата на "външно" осветяване на сцената (сенките) следва да се приема като "обект".
  Ще поясня, когато снимаме със светкавица или отражаваща повърхност, следва внимателно да видим какви сенки се произвеждат и да решим дали това подсилва възприятието на сцената, която показваме.
  Много е просто, нали!
  Защо ви отегчавам с този анализ! Ами винаги когато правите фотография мислете за светлината и нейните ефекти. Няма значение дали успявате. Това, че полагате усилия в тази посока винаги се забелязва от хората, които се стремят към реализирането на светлината...!
 • Няма светкавица, Хари, осветих с фолио
 • Тук виждам сенките при използване на светкавица в жанра "натюрморт" ... Това е много рисково и следва да се осмисли...
 • Благодаря, Безжичен
 • Цветове, сенки, фон, композиция и фантазия. Затова ми хареса.
Random works
: ??:??