Jul 16, 2020, 4:29 PM

Отново Тя 

Photography » Portrait
340 1 21

© Красимир All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Браво! Супер е портретът!
 • Хари Марков, не съм омаловажила останалите елементи - не съм компетентана, за да ги коментирам.
  Все пак съм един от "литераторите" тук и то не дотам изявен.
  С удоволствие надниквам (лично аз) в този раздел, но не ме влече да навлизам в тънкостите.
  А Вие може също да се възползвате от добрата възможност за някое друго изкуство под ръка. Каня ви в света на поезията.
  С последното се шегувам.
  Спокойна нощ!
 • Така е, не грешиш в заключението си Синьо.цвете. Това искам да кажа, и го казвам смело отдавна, съзнавйки че си навличам цупенето на цялата лиературна колегия.
  brinne, няма лошо в гледането и личните впечатления. Напротив, аз пледирам именно за това - посещавайте раздел Фотографии, интересувайте се от представеното при нас и тънкостите на жанра. Дето се вика това изкуство ви е под ръка и не изисква усилия. Да посетиш галерия все пак иска време и усилие... При цялото ми уважението към споделеното от теб впечтление за снимката, ще си позволя само една насока касаеща процесът на "гледане". Фотографията (пък и всяка изобразителност), разчита не само на сюжета и формата. Не по-малко важни са светлината, ракурсите, композицията и прочие елементи, да не ги изреждам тук. Ако отправите, този по-различен поглед, ще се изненадате как снимката ще започне да ви изглежда по различен начин от първото впечатление...
 • Но съм убедена, че в историята на изкуството има и случайноси, които ако не шедьоври, то поне са били достойни за внимание.
  Добре, не мислите ли, че на консервативното облекло и цялостната визия на модела би подхождало повече не кръстосани, а събрани крака с отпуснати върху тях ръце?
 • Във фотографията има канони, точно както и в абстрактната живопис, и в различните модернизми, за които си мислим, че са произволни !
  National Portrait Gallery, например .
 • На мен пък, точно ръцете ми идват най-нагласени, Безжичен. Но дързостта в погледа, подръпнатата яка, фона и всичко останало е много на място. Неангажиращо мнение.
 • И нека се възползвам дискусията: Забележете ръцете на модела! Уникално, нали!
 • Хари Марков казва по-скоро(според мен), че потребител, изявен в л-ра, публикувал снимка, ще получи повече посещения и похвали отколкото фотография от класа, каквато е тази. И то не заради качествата, а заради "близостта" между "литераторите" (Почти се изкушавах да поставя двойни кавички на последното). Греша ли, Хари Марков?
  Тема за форума, но явно избора на коментарно поле е заради онагледяването.
 • Да, Хари. Прав си. Проследих колко посетители има на много посредствени стихотворения (кой знае защо наричани "стих", след като това е само един ред от стихотворение) и колко посетители има на висококачествената фотография на Красимир. Ами безумно е. Ниското качество, включително на коментарите и елементаризмите като "не ми казвайте как да го направя, защото това е моят стил", преобладават. А не беше така. И още нещо - много рядко човек-фотограф оценява литературни произведения. Просто защото е от друга област. Е, аз го правя, но си мисля, че има защо - любител без всякакви претенции съм и в двете области. Просто ми е интересно. И винаги си казвам, каквото мисля.
 • Аха, ясно. Аз не съм разбрала явно. Благодаря!
  Е, някой, който не разбира от фотография, може само да каже дали нещо му харесва или не - но така като наблюдател...
 • Мариана, не виждам къде изказвам тезата, че литератори не могат да се изявят като фотографи... Това което подсказвам (верно, че може да звучи грубо) е, че фотографи не се задържат тук защото се оценяват от литератори, а не защото аз не оценям адекватно техни фотографски изяви.
  Никой в раздел Фотографии не е отказван, за това че е литератор. Това се проследява лесно.
 • Хари, извини ме, но аз нищо не разбрах от написаното от теб. Какво искаш да кажеш, ама по-ясно, като за не-фотографи. Лично аз гледам редовно в този раздел от любопитство и от естетична гледна точка - нищо не разбирам от фотография и ме няма в снимането изобщо.
  Защо да няма хора, които са добри литератори, но да искат да се изявяват и в този раздел?
 • Чаках, чаках... е свърши ми се чакането!

  Колеги, в изминалите седмици проведох един "много съдържателен" разговор с "добре представящ се и изявен литератор в сайта", който прави опити и във фотографията... Та в разговора, бях упрекнат, че отпъждам много колеги, които се опитват да се изявят като фотографи.
  И понеже разбирам от статистика, ха сега погледнете, този автор, с тази снимка, не друго, а колко посещения има (оставете настрана коментарите и оценките). Обърнете внимание на посещенията, по-малко от 170 за 9 дена... Тук, от регистрираните в ТОЗИ сайт, все още ли има някой, който не разбира какво му се показва като фотография от този автор.

  Забелязвам колеги в "литературата", които ще се потрошат да се изявят като ментори във фотографските прояви на колежките си... Да разказвам ли още какво виждам... . В "литературата" най-често коментарите са от типа "цуни, гуни...". Е, дотам ли стига компетенцията на хората, които имат претенции, че представят литература.
 • Чудесна
 • Страхотна снимка, майсторска изработка! Възхитих се на модела, но и на фотографа! Браво!🍀
 • Е, наистина портретът е висшето ниво на фотографията.
  Изключително много ми хареса този портрет!
 • Много ме впечатлява осветеността!...
  Експериментирах, и видях, че тази снимка има поне три, добре завършени композиционно варианта.
 • Да! Наистина. Страхотна е.
 • Много, много хубава фотография. Поздравления!
 • Отново е прелестна!
 • Много красиво! И моделът, а и самата снимка.
Random works
: ??:??