Aug 23, 2020, 8:22 PM

Разходка в Слънчевата система 

Photography » Nature, Others
255 2 8

© Фреди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Ето сега вече съм много доволен - защото трима астроспецилисти се изказаха и обясниха, и любители на снимките като мен могат да са много по-наясно за ценността и информацията в тази снимка. А за последния коментар на Валери ще кажа, че ми е интересно, защото и моите интереси са нагоре, но само от35000 - 36000 km, 22000 - 23000 km, 1200-800 km над Земята надолу... . А снимките по-нагоре ми се струват висш пилотаж!
 • Фреди, напълно съм съгласен с теб. Най-важното е да не губим любопитството си към непознатото и да не ни спира липсата на техника и условия. Коментарът ми беше по скоро към хората очакващи моето мнение. Пак ще кажа- много се радвам от факта, че има хора които поглеждат и нагоре. Поздрави!
 • Валери, ти знаеш астро-техниката колко е скъпа!
  Ние ще се задоволим на това, което е под ръка и да приложим технически умения.
  Другото което спомена е вярно!
  Поздрави!
 • Първо искам да поздравя автора затова, че обръща поглед и нагоре. Относно това, че звездите излизат като чертички- това не е проблем. Проблем е когато те приличат на запетайки, като в този случай. Това е породено от вибрациите при натискането на спусъка. Затова се препоръчва или снимане със самоснимачката, или използване на дистанционен спусък. Бях го написал като препоръка под моята снимка на този обект. Другият, по голям проблем е използването на много високо ISO. Подвеждането, че ще изкараме повече информация с високото ISO е грешка.Борбата в астрофотографията винаги е била между полезният сигнал и шума. В този случай шума е в изобилие. При високо ISO динамичният обхват се намалява и образа се дискредитира. Вместо да се изменя плавно, яркостта се изменя стъпаловидно. Иначе гладкият градиент на кометата е разделен на интервали. Това личи по нереалните цветове. Главата на кометата изглежда прегоряла. Газова опашка не виждам. Всичко написано е напълно добронамерено. Това е мнението ми.
 • Хубаво е Фреди!
  Поздравления за любопитсвото и неизбежното търпение да направиш тази снимка. Дори и при тези условия на снимане (имам предвид без т.н. "водене" на камерата ), благодарение на високата яркост на обекта, добре са проявени детайлите в опашката на кометата (т.е. структурите, които представляват интерес за едно астро-научно изследване), а именно газовата и праховата компоненти, които тр да са под различен ъгъл. Това се вижда добре тук! Не се смущавайте от издължените изображения на звездите от фона. Те тр да са издължени дори и снимащото устройство да държи неподвижно ядрото на кометата
  Дано и valery е успял с този обект.
 • Много интересно. Особено светочувствителността. Благодаря за изчерпателната информация. Интересно, че липсват други коментари, след като тук има специалисти по небето (най-общо казано ).
 • Режим снимане М.
  фокусно разстояние 200мм
  Експозиция 3,2s
  Апература F6,3
  Светочувствителност 16000
 • Много интересно. А и техническите параметри на снимката биха били много интересни, ако ги сподели авторът!
Random works
: ??:??