Dec 4, 2022, 6:46 PM

В мъглата 

Photography » Nature
241 8 13

© SMooth All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Понякога и ужасяващото привлича, Дени Цялата поляна беше с такива дървета, определено си направих кефа там
  Благодаря ти!
 • За филм на ужасите е! Много е страшно и много ми хареса
 • Благодаря на всички и за оценката, Хари!
  Хари е много прав, хубаво е да се снима от няколко ъгъла, за да се види разликата както и акцента . Имам и този вариант, за който говориш, Хари, но там осветеността е по-друга, заради гората отзад и затова реших да кача този Донякъде съм съгласна с Райна и това бе една от причините да избера това кадриране, което да представя.
  Кате, напомни ми малко гората на братя Грим, но мъглата ми е страст отдавна и от доста време исках да снимам в такова мъгливо време с дървета наоколо
  Вале, напълно те разбирам, познато чувство Винаги когато пътувам си "щракам" на ум, докато зяпам околния пейзаж
 • Преди няколко години се връщах рано сутринта от Ямбол, беше краят на октомври - подобна картина видях.... но от прозореца на автобуса. Представяш ли си как е кървяло фотографското ми сърце, че не мога да сляза и да снимам - самотна брезичка насред полето, листенцата - златни, посипани около нея и все още в короната, неземно видение. Отново поздрав, че си видяла тази композиция и си я запечатала. С благородна завист
  Заслужен Избро на редактора.
 • Магично е и малко страшничко.
  Само една вещица липсва.
 • Ах тези посоки... благодаря ти Райна за поправката.
  Не случайно съм вметнал, степента на редукция на пространството. Поне за мен, аз така го усещам, подобни малки композиционни редукции, могат да променят баланса на елементите в сцената и респективно нейното въздействие.

  Не случайно съветите във фотографските школи включват - снимайте в няколко ракурса, по няколко кадъра. Ние винаги сме "омаяни" от сюжета и бързаме да го запечетлим, и ни мързи разбира се да повтаряме и да променяме параметрите на снимане. Не случайно съм обръщал внимание - когато видите сюжета, забравете за него и се съсредоточете върху онези параметри на снимката, които ще ви позволят да постигнете нейното макс. въздействие.
 • Чудесно е!
 • Много хубаво есенно! Мъглата винаги е добър бонус.
  Хари, предполагам става дума за другото дясно, дето е вляво... Е, половинката елха може да се премахне с мъничко кроп, но зад нея има малко сив фон, повдигащ "хоризонта". Като изчезне този сив фон ще се получи бял триъгълник от мъгла, заемащ по-голяма площ в кадъра и така балансът вече е друг.
 • Хареса ми SMooth!
  За мен снимката е силна с двата представени, благодарение на мъглата, плана в осветеността.
  Доколко може да се проработи яркостта в цветовете е тема дискусионна в много аспекти, но това го решава авторът и неговата подготвеност.
  Това, което ще си позволя да повдигна като идея за представяне на сцената, както всички се досещат вече, са композиционните решения. Място за такава доработка според мен има в левия край (поправката е от Райна, виж по-горе). Там има една половинка и една цяла елха. Ако това пространство се редуцира в някаква степен, искам да обърнете внимание как ще се промени присъствието на дърветата в мъглата и как това ще повлияе на въздействието.
  Такива едни мисли... но снимката и така заслужава внимание!
 • Всеки се разсейва от различни неща, Безжичен За мен е част от пейзажа.
  Жълтото са ябълките, останали по дървото, но понеже е дивачка бяха много дребни
  Благодаря на всички!
 • като дърво окичено със звездички - мъглата придава магичност
 • Красиво, като златца са листенцата.
 • Хубаво, но акцентите са два: дървото и камъкът. Това малко разсейва вниманието. Но пък иначе е красиво!
Random works
: ??:??