Oct 8, 2020, 9:54 AM

"Огън"-Портрет на Людмила Живкова 

Pictures » Painting, Portrait, Oil paint
402 5 32

© Милена Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Като за портрет на жена ми харесва изборът на цветова гама. Позата е заключваща - и на ръцете, и на краката; погледът е обърнат навътре, а не към зрителя; въпреки леката усмивка, има загадка.
  Лявото рамо е преувеличено, струва ми се.
  Успех на автора!
 • Моля, коментирайте само и единствено произведението.
  А относно приликата с Людмила Живкова, първоначално изхождайки от документалните филми, които съм гледала не открих особена прилика, но след като се поразрових открих серия портретни фотографии, на които е точно с това меко изражение и загадъчна усмивка.
 • На второ гледане установих колко са меки цветовете, почти пастелни. Синьото и нюансите на охрата не се карат, а се допълват. А в лицето има живот и решимост, но и една лека усмивка. 😊
 • Завет, не знам кой злобее. Я прочети внимателно някъде в коментарите си да съм те обидил, за разлика от теб! Язък ти за християнските убеждения.
 • Художник, имаш си проблеми! Не ми ги прехвърляй на мен! Ще коментирам, когато и където си реша. Ти се дразниш не от друго, а от възгледите ми. Това ми е отдавна познато. Не си първият с подобно отношение. Това е последният ми коментар към теб. Оставям те да си злобееш на воля.
  П.П. Не бъркай благочестие и смирение с мекушавство и безхарактерност.
 • Завет, къде ти отиде "благочестието и благоугодничеството" бе човек" - това е твой цитат от стихото на Юри "Възстание" ? А колкото до това, да се срещнем??? С удоволствие!!! Ире, пак ти казвам! - Съгласен съм с теб, но тая "дупка" се завира навсякъде и дразни.
 • Това е рисунка: авторово виждане, пресъздаване и т.н.
  Коментира се което се вижда. Харесва ти, не ти хресва, ако искаш коментираш, ако не искаш не. Биографията на Л.Живкова ще нищим и каква била и що била. Я марш в някой политфорум!
 • Надявам се, че той ме разбра.
 • Бих се съгласила с теб, ако това тук беше сайт примерно за изобразително изкуство и ние с теб, както и други хора разменяме освен мнения и опит за различни техники, материали от различни фирми и т.н. Но това е сайт за лично творчество. Дори не за изкуство, защото не всяко творчество може да се нарече изкуство. В сайта съм виждала и чела какво ли не, неща в които ми е трудно да намеря "художествената стойност". Е на такъв автор ли мнението ще е по-ценно, отколкото на любител на изкуството, който се интересува, има поглед, култура и изградени критерии?
 • Провокираш ме с наглостта си. Не смятах да ти се обяснявам, но ще го направя. Тук съм от 12 години (под различни псевдоними). Писал съм стихове, есета, няколко разказа, колажи... С течение на времето всичко съм изтрил - мое право. Но, ако сме очи в очи и си позволиш подобно поведение не е изключено да те ошамаря, като стой та гледай. Не разчитай на християнското ми смирение, нито на възрастовата разлика.
 • Ире, по принцип си права, но има си специализирани сайтове за автомобили, за медицина, за готварство и т.н. Навсякъде хората се събират и обменят мнения и опит. Аз не бих се заврял /примерно/ в медицински сайт и да давам мнения щото съм пълен лаик. Та това беше причината за забележката ми. Ама понеже българите сме "Димитър Общи" имаме мнения за всичко. От "как се сади пиперо" до квантовата физика.
 • Като портрет на млада жена - много ми харесва. Ако не беше написано, че е портрет на Людмила Живкова - нямаше да разбера. Има известна прилика, посмекчени са чертите, но според мен излъчването е друго. А колкото до това дали нечие място е в сайта или не е - има правилник и редактори, които преценят това. Никъде в правилника според мен не пише, че могат да се регистрират и да коментират само такива, които публикуват произведения.
 • Приятелю, нямам таланти за показване. Толкова ли ти е сложно да го разбереш. За другото съм на твоя страна - мястото ми не е тук очевидно. А теб, какво те яде, че продължаваш да дълбаеш. Не ми отговаряй!
 • Завет, написах да си покажеш "таланта" човече. Освен, че не можеш да пишеш /както сам признаваш/, не можеш и да четеш. А таланти много....Пей, свири, рисувай, снимай, прави колажи..... ако и това не можеш, просто не си за тук. Това не е Фейсбук, мен! Пожелавам ти успех - Дерзай!!!
 • Определено си личи авторовият поглед, но на мен повече ми харесва общата тоналност и вплетените цветове. Хареса ми.
 • На мен тази творба ми хареса. И не защото е портрет, конкретно на Л. Живкова, а защото е талантливо поднесена- с точния избор на цветове, поза, излъчване...И още куп други неща.Относно останалото...Смятам, че беше една пожертвана бяла лястовица...В ония години , за много хора по света , България беше едва ли не равна със Зимбабве...До „Асамблея на мира” и незабравимото Американско лято на Стоичков и компания...Но дори и това лято си имаше история- с една стратегия за поврат в развитието на българския футбол.Не е необходимо да отричаме всичко.Има неща, които ни правят горди...И се чувстваме част от света...От по-добрата му част. Поздрав към автора.
 • Мисля, когато се изразява мнение, независимо дали е негативно, никой няма право да обижда и да напада.
  Още повече, че Людмила Живкова не е под общия знаменател на "шумкарите", нито е издънка.
  Хубава или лоша всеки народ си има история и е добре да бъде уважавана такава каквато е била. Не е редно да се носят чужди кръстове. Тя наистина направи много за нас, вече порасналите деца. За другите незнам, но за нея мога да говоря само с уважение!!!
 • художника, благодаря, че ми отвори очите. И аз съм седнал да му отговарям...
  Загубено време...
 • Ами, не мога и затуй не пиша. Нещо против...? А ти си просто един класически Бай Ганьо, въпреки таланта си.
 • "Завет", не ти е тук мястото приятел. Интересно ми бе да ти видя профила. Ми от 7мес. си тук и имаш ......Нула публикации. Покажи си таланта, за да те видим какво можеш, пък тогава коментирай другите!
 • Сънуваш ли, че комунисти те преследват в съня? Има доктори, но за такива случай са безпомощни и те.
 • Ха, ха, ха... Успя да ме разсмееш с "истината" си... Ами позабавлявах се с твоите "мисли"... Ха, ха, ха..
 • Често пъти омразата заслепява, Безжичен. Всеки знае Блаватска и Рьорих. Айде... не ми се спори, ако обичаш. Ти си завършил гимназия и знаеш две и двеста, аз съм със средно...
 • Блаватская и Рьорих - дрън, дрън. Кога сте виждали руски философи? Тези смешници и двамата.
 • Рисунката е много хубава. И приликата е очевидна. За Людмила не мога да кажа нищо лошо или добро, понеже не я познавам. А това със ''Знаме на мира'' си е глобалистика в чиста форма. Обидинение в името на мира - теософска идея. Людмила Живкова се увличаше от теософията на Блаватска и Рьорих. Комунизъм - либерализъм - демократични ''ценности'', все тая... Закваската е една и съща.
 • Във физиономията има известна прилика (особено в изражението). Но иначе си я направила по-хубава отколкото беше. Комунистическа принцеса, но май имаше някакъв акъл в главата, защото май усещаше, че дивият азиатски руски комунизъм е пълен сродник на фашизма... Но на мен това не ми я прави по-симпатична. Комунистическа издънка, култивирала се малко за разлика от каскетлиите-шумкари, които избиха най-доброто от българския род и ген - след турците от 14-19 век, тези доунищожиха изключително качествен ген на Великите българи! Никого от тази комунистическа сган не харесвам. Виновни са во веки веков за страданията на Българите, включително техните сегашни сродници и последователи - я вижте какво направиха точно те и.един.уж десен (дръжки) против България! Предатели на род и народ!
 • Един път съм я виждал тази жена, в Морската градина в Бургас, една пролет танцувахме народни танци, а тя откриваше нещо, май Флората беше. Бързаше, погали едно циганче по главата, и си тръгна. Не мога да възстановя по памет нито как изглеждаше, нито как бе облечена. После казаха, че тя е създателят на “Знаме на мира”. Не я познавах, но ми се иска да вярвам, че е обичала децата.
  👍
 • Радвам ти се как майсторски си "играеш" с цветовете, харесва ми. Но съм я запомнила с тюрбан, беше си ѝ характерен. И малко жени ходеха тогава така.
 • Поздравления! Любимо! Обединител, дипломат, политик с нежна душа. Асамблея "Знаме на мира" беше най-хубавото нещо, което изобщо някога е било създавано в подкрепа на детския талант. Събираше деца, делегати и гости от над 120 държави в името на мира, и чрез детското творчество възпитаваше единство...
  Браво за портрета и заглавието!!!
 • Чудесен портрет. Поздравления!!!
 • Направила си я с по-облагородени и меки черти.😃 Харесах!
 • Много сполучливо!👍
Random works
: ??:??