Всяка сребърна нишка в косите ми,
а те са наистина много,
е безсънна тревожна нощ
над леглата на децата ни.
Не мога да ги преброя –
в мен е останал само споменът
за твоето безлично отсъствие.
Всяка бръчка покрай очите ми
е неизплакана самотна сълза.
Ако можех да ги събера,
солта им щеше да стигне
за цял един човешки живот.
© Светлана Димитрова All rights reserved.