Jul 31, 2014, 10:45 AM

* * * 

  Poetry » Civilian
383 0 0
Предател национален да си днес
е въпрос на личен интерес,
върху честта си изхрачи се в миг
и току виж си станал политик...

Без ум, способности и мярка
ще водиш изборния лист
и вкупом стадото ще вика
ей това е специалист...
...
А партията щом изпадне в криза
и от ляво в дясно те завее бриза,
пребоядисай се и с пирует
на някой лидер направи омлет..

Пък журналистът, славна писарушка,
анализи ще прави с лекота
на някой баровец докато
продава тяло и душа...

И от зори до късен нощен мрак
избирателят ще псува тихо пак
и ще пита все защо и как
на власт е пак поредният глупак.

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??