Jun 26, 2019, 9:31 AM

*** 

  Poetry » Other
387 0 0

поживях си малко и какво
научих се да карам колело
пораснах, станах голям
не ми стига една щафета салам

 

изучих се, правих бели
боядисвам червени белите коси
сънувам фантасмагории разни
с които закусват моите мисли непразни

 

правя се на дървен философ
но не мога да обеля и един картоф
ама иначе ще споря с теб до утринта
че изкуството на готвенето е силата на любовта

 

обичам да давам съвети
да измислям чудесии проклети
да вгорчавам живота всезнаен
щот господ е много потаен

 

кат клоун съм цирков артист
разреван и свит като глист
говоря със звездите на сън
а иначе на вън същински пън

 

срамежлив, смотан, подкосен
дума не обелвам не е ли с рефрен
вървя и си бъркам в носа
и хич не ми пука, че ми е голям гъзъ

 

притежавам и интелигентна култура
класическата литература за мен е халтура
пиянствам като донски казак
от сутрин завалям на един крак

 

и смятам още доста да си поживея 
да меся хляб и да пея
сълзи да текат като пот
и все да съм такъв идиот

 

потаен като партизан
но винаги весел и засмян
осмиващ хорските завети
и невиждащ по напред от веждите напети

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??