Обещавах пак да ви досадя
и с резюмето потребителско да продължа,
няма низвергнати, няма пренебрегнати,
всички имат място под моето слънце,
всички сте благодатни - зрънце по зрънце
населвате тази земя,
💕
и творите кога тъга, кога веселба -
мълниеносец небосклона с огнен меч разсича,
в палави колажи лианик ни увлича,
А плеяда цяла сладкодумни разказвачки,
на играчка-плачка ту плитки сплитат,
ту в идилии и фентъзи ни уплитат,
ту с метли хармани вещици замитат,
💐
Палавият с арт_истичния замах
е герой и той в новия ми алманах,
а пък оня, дето се кръстил безжичен,
и без аватар не е безличен!
С думи точни, компетентни,
включва се на място и навреме!
🌻
И накрая, но не на последно -
стройна се Калина вие - а до нея -
киприм се от сутринта и ние!
😅!
И сред цялата палитра-пъстрота,
смутито в хармония и пролетна зеленина,
палавница хем немирна, хем ефирна,
като нежен полъх в тон подсвирне,
и едно щураче-щуро палаво-немирно
красиви рими в кристален стих ще подреди!
🌺
Петър плет плете - през пет ескиза наплита,
а стихът му любовен е по своему
хем носталгичен, хем лиричен,
хем понякога еротично неприличен... ;-)
🐒
Стига толкова за сега,
отивам на вълшебния покрив и аз да се кача
та бодлите и и аз като Ежко Бежко
на морето
да си попека!
🦋
* * *
https://otkrovenia.com/bg/stihove/leka-nosht-deca-1
Разказ за вечната любов Марко да напише,
Мариана с порой от емоции лошотията да избрише...
© П Антонова All rights reserved.
стройна се Калина вие - а до нея -
киприм се от сутринта и ние!"
!!!