Веднъж на четири години
се появява този ден.
Не зная има ли причини.
Добре, че днес не съм роден.
Не ми помага и не пречи,
наличноста на тази дата.
Отпуската - с ден далече,
а тя за мен е нещо свято.
Ще изтърпя аз, часовете,
незнайно спуснати защо.
Навярно са, за да усетя,
с едно повече добро.
А може чудо да се случи?
Как обожавам чудеса!
Търпението не научих,
но този ден, ще потърпя.
Внимателни бъдете всички,
сред нас са всъщност чудесата.
Нужно е да се обичаме,
а обичта не ни е дата.
© Валентин Йорданов All rights reserved.