Feb 17, 2018, 2:03 AM

*** 

  Poetry » Civilian
527 1 1

Дела трябват, а не думи.

Васил Левски

 

Пред избори омайват ни все сладко

и бъдещето очертават гладко

във приказка – била и не била.

Не думи трябват, а дела!

 

Не спира тази мелница словесна,

очакваният светъл лъч не блесна.

От теглила да си сковем крила

не думи трябват, а дела!

 

За днешното едва ли сме мечтали,

не се и хвалим, че си знаем хала –

над четвърт век живеем си в мъгла.

Не думи трябват, а дела!

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е! А, за делата си трябват хора! Не им се правят дела на нашите хора! Това е! Искат да летят, ама не с крила, а със самолет! Ако може, без билет!
Random works
: ??:??