На истинската В.
Във всеки от нас
грозно патенце дреме,
не знаещо, че...
лебед красив е открай време!
От своите братя, сестри - по-различен,
с глас и походка, за тях непривични,
но много по-нежни, по-чисти и свежи
от патешките им суета и брътвежи!
... Как искам прелестта си
още днес да осъзнаем
и в отражението грациозно
себе си да разпознаем!
/27 юли, 2009/
© Таня Шопова All rights reserved.