May 10, 2007, 12:07 AM

А ТИЧАШЕ ХЛАПЕТО... 

  Poetry
754 0 9
 

***

А тичаше хлапето

там, по моста, светлия

и златокъдро, слънцето

пулсираше в ръцете му

и сини, пеперудите  от стъпките извираха -

и утринни звезди в очите му танцуваха!


То тичаше - и  пръските в лъчи от смях избухваха,

то тичаше  -  и сребърните жички се преплитаха,  

вибрираха, разпалваха, избликваха,  разлитаха

във бляскави фонтани от сапфири...


Ах, тичаше хлапето, хоризонтът го прегръщаше

но мостът вече свършваше,


ех,  мостът вече свършваше!...


© Забраван Забраванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??