Jan 8, 2012, 9:57 PM

Адът или Раят 

  Poetry » Love
522 1 3

Лицето ми разпръсна се във мрака

на хиляди блещукащи кристали.

Знам, че ръката ти напразно чака

със много нежност пак да го погали.

 

Косите ми отвя ги суховеят

подобно паяжини в подранила есен.

Знам, че очите ти все бягат и не смеят

да ги разрошат с поглед като песен.

 

Ръцете ми сланата ги прекърши

като измръзнали, самотни клони.

Знам – устните ти шепнат: „Свърши...”

Целувките пресъхнали се ронят...

 

Ръцете ти, очите ти и устните

за тялото ми трескаво мечтаят.

Да, то е младо, примамлúво, чувствено,

горещо като Ада  или  Рая...

 

Дали е грешна или праведна душата ти –

това навярно Господ само знае...

Ала страстта обърква  сетивата ти

и ти гориш във Ада или в Рая.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??