Sep 20, 2013, 7:53 PM

Ах, как обичам твоите зърна 

  Poetry » Love
509 0 5

Ах, как обичам твоите зърна,
от слънцето благословени! -
Да ги погаля с трепетна ръка -
тъй сочни и червени!...

От тях се стича ценен сок -
живителен и сладък...
Те извори са на живот
и носят вкус на младост...

Ах, как блестят от красота,
от спомена за топло лято!...
Целувам твоите зърна,
о, мое грозде сладко!...

Марин Тачков
 /"Стих-откровения", 2000 г./

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??