Jan 27, 2010, 10:12 AM

Ако едно момиче ме целуне 

  Poetry » Love
610 0 1

Във ваза от бутилка кока-кола
прерязана на две, загнива стар
букет цветя, от женския пазар
закупен преди време. Тъжно-голи

стърчат стъбла. Над тях примигва вяло
оплюта крушка в счупен абажур.
И, гледайки ги, мисля си „tout jour”,
ако сега едно момиче в бяло

ми подари от лотоси букет и
целуне ме усмихнато, навярно
ще се превърне в езеро кристално
бутилката. И слънцето ще свети.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??