Mar 20, 2011, 12:38 PM

Ако позволиш на злото в теб да надделее 

  Poetry » Phylosophy
768 0 2

 

 

Могъщи са нещата, които те поглъщат,

изяждат те отвътре и ставаш на черупка,

а после те изплюват и виждаш кой си всъщност,

но вече си пробил в стената на живота дупка.

Могъщи са нещата, който те обсебват,

обесват те хиляда пъти до неволя,

по плътта ти като сажди те полепват

и контролират свободната ти воля.

Могъщи са нещата, който те владеят -

я  низши страсти, я  желание за власти

и  черните ти мисли ако надделеят,

ще паднеш сам под себе си - нещастен …

Могъщи са нещата, които те повличат,

след другите потъващи повярвали  нещастни

и  в миражни мрежи душа  изстрадала обличат,

и  стават над съдбата кукловоди властни.

© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??