Feb 13, 2009, 2:11 PM

Ако сме луди, от любов сме луди 

  Poetry » Love
896 0 6
 

                        Не казвам някой че е бил глупак,
                        но някак малко странно е все пак:
                        как му е хрумнало да ги сравни -
                        жените с вино, виното - с жени!
                        Как виното ще се възвеличи
                        до погледа на женските очи?
                        Със вино който ще да се напива,
                        мен - само твоят поглед ме опива!

                        Възможно ли е дявола рогат
                        да приравним до ангела крилат?
                        И истина ли е, че на света
                        пиянството е равно с любовта?
                        Та виното е болка за главата,
                        а любовта е празник за душата!
                        Със вино който ще де се напива,
                        мен - само твойте устни ме опиват!

                       Уж весело е виното пенливо,
                       но скоро става зло и заядливо.
                       Компания му правят грубостта,
                       жестокостта, скандалът, глупостта!
                       А в добротата, в нежността, в шегите,
                       в ума - е красотата на жените!
                       Със вино който ще да се налива -
                       мен само твойта обич ме опива!

                       На любовта аз искам да съм роб,
                       а виното за любовта е гроб!
                       Ти чашата на любовта налей,
                       но чашата на мъката - недей!
                       Нас няма виното да ни погуби -
                       ако сме луди, от любов сме луди!
                       На вас, жени, до сетния си час,
                       на любовта - ще бъда верен аз!

 

© Ангел Чортов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "любовта е празник за душата", но само когато е споделена Ако не е - ... Браво
  • страхотно ....сравнение.....да вярно е освен любовта ......нищо друго
    не е така опияняващо...супер си
  • Ако сме луди, от любов сме луди!
    Тази лудост да е заразителна, поне за утре~!
  • Ех, тази лудост... Бъди все така луд, Ангар!
  • "Ако сме луди, от любов сме луди!"
    Да!!!
    Поздравления, Ангар!
  • Страхотно!!!
Random works
: ??:??