Aug 26, 2017, 11:33 PM

Амфора 

  Poetry » Love
597 1 10

                                    На Емо

 

Препълнена съм с лято. И с тъга.

На морско дъно амфора съм. Стена.

Далеч пред мен е някъде брега,

а хоризонтът е безкръвна вена.

 

Побрала сянката на всичките вини

и всички женски грешки на земята,

душата ми бе призрак дълги дни,

във мрежа от въпроси все се мяташе.

 

Остана дъх от нежност нейде в мен

и спомен за очите ти кафяви.

Шепти по здрач прибоят уморен,

че любовта живота ни скъсява.

 

Изтича лятото сега. Като вълнà.

Със мидички морето ме завива.

В подводната прозрачна тишина

дочух гласа ти. И заспах щастлива!

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??