Apr 24, 2021, 8:13 PM

Ангели на ѕидот 

  Poetry » Phylosophy
685 0 0

Ноќта е сиромашна

има само тивка музика.

Во секој втор дом се пали светло

и луѓето цртаат ангели на ѕидот.

Имаат книги

што им тонат

во прашина и пајажина.

Ти си мала буква

во секој мој стих

јас сум жена

што се крие

зад големината на метеорите.

На овие наши луѓе

децата им растат во кутија,

а цртежите со ангели на ѕидот

никој нема да ги вдоми

длабоко во себеси.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??