Jun 16, 2010, 11:33 PM

Антем (химн) за България 

  Poetry » Odys and poems
772 0 3

Над ниви, реки и поля

надига Балканът снага,

за да покаже как народният плам гори

в очите ни, за България,

за да накаже в душите враговете ни.

О, Господи,

пази България!

 

И нека издигнем ний пак

високо трицветния флаг,

за да покажем как тупкат нашите сърца

в гърдите ни, за България,

За да сломим в тежка битка враговете ни.

О, Господи,

бъди с България!

 

В цвета бял, зелен и червен,

изправен войникът ранен,

за да покаже как народният гняв звъни

в стрелите ни, за България,

за да плени с куршуми враговете ни.

О, Господи,

води България!

 

Със пушка, със меч и със кръст,

потърси Родината мъст,

за да покаже как Цариград в огън гори,

в краката ни, пред България,

за да покръсти в Христос враговете ни.

О, Господи,

пази България!

© Христо Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??