Mar 23, 2008, 9:24 AM

Апокалипсис 

  Poetry » Other
541 0 2
 

Апокалипсис

 

"Намираме се в лоното на мрака -

екскурзовод наперен ръкомаха -

това отсреща е Нощта,

след нея - Краят на Света".

 

И нищо, че сме във музей -

на мъртвата природа знака -

навън е ден, какво ни чака,

освен на грижите сумракът?

 

"Надежда всяка тука оставете,

защото няма да ви трябва.

И шапката, ако ви стяга -

забравата отвъд приляга".

 

Напътства ни така лицето,

което даде ни и светещи очи,

защото вътре не било прието

да се цапа - толкова личи!...

 

Така отвсякъде и отведнъж

оказахме се сред фенери.

Покана мина в полет бърз:

"сега душите да премерим!".

 

Намерихме се в кула със стени

от чувство неприсъщо слети:

"Това вашите са висини!

Забравени мечтите вехнат!"

 

На изхода за спомен скъп

купуваме си сън съдбовен -

такъв, че дълго в своя път

да се завръщаме, но с-богом!

 

© Таня Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??